EN
EN

Aktualności

Zapowiedź festiwalu: Wojciech Mizera w Gnieźnie

W ramach cyklu ,,Wakacyjne podróże kulinarne dookoła świata” w ogrodach Hotelu Adalbertus 27 sierpnia odbędzie się wydarzenie poświęcone kuchni hiszpańskiej, które uświetni gitarzysta Wojciech Mizera.

Hotel Adalbertus zaprasza na kolejną edycję wydarzenia kulinarnego, podczas którego goście będą mieli okazję zapoznać się ze smakami prosto z Półwyspu Iberyjskiego.

Kuchnia Hiszpańska ma wiele do zaoferowania. W tym pięknym, kolorowym kraju, zamieszkanym przez ludzi z temperamentem, również jedzenie  i muzyka są jedyne w swoim rodzaju. W trakcie zaplanowanej kolacji, wszyscy uczestnicy będą mogli posmakować tradycyjnych potraw, a kucharze zaproszą do wspólnego gotowania oraz zaprezentują swojego rodzaju pokaz kulinarnych zdolności.

Spotkanie urozmaici występ gitarowy Wojciech Mizery.  Artysta na gitarze gra od 9. roku życia. Jest absolwentem Państwowej Szkoły Muzycznej I st. w Jarocinie, obecnie kontynuuje naukę w Ogólnoksztalcącej Szkole Muzycznej im. Jadwigi Kaliszewskiej w Poznaniu pod kierunkiem dra Bartłomieja Marusika. Jest laureatem ponad 30 konkursów o randze ogólnopolskiej i międzynarodowej. Brał udział w wielu kursach mistrzowskich z uznanymi autorytetami gitary klasycznej oraz został dwukrotnym stypendystą Prezydenta Miasta Poznania.

Przewidzianych jest również wiele innych atrakcji m.in.: konkursy z nagrodami oraz możliwość degustacji.

Impreza rozpocznie się o godz. 18:00 w kompleksie „Adalbertus” przy ul. Tumskiej 7 w Gnieźnie. Bilety do kupienia w recepcjach hoteli Pietrak.